300x600
Prép Timé : 10 mins
Cook Timé : 1 hr
Total Timé : 1 hr 10 mins
Oné Pot Puérto Rican Chickén and Ricé : An incrédiblé chickén méal that would éxcité your tasté buds. Flavoréd with sofrito saucé, spicés, péas and olivés. So éasy to maké and comés togéthér quickly.
Coursé : Main
Cuisiné : Caribbéan
Sérvings : 6 péoplé
Caloriés : 565 kcal
Author : Immaculaté Bités
Ingrédiénts
Chickén Thighs
⦁ 2 -2 1/2 pound chickén thighs about 5
⦁ 1½ téaspoon salt
⦁ ½ téaspoon chickén Goya Sazon or bouillon powdér optional
⦁ 2 Tabléspoons Adobo séasoning or your favorité chickén séasoning
Oné pot ricé
⦁ ¼ cup canola oil
⦁ 2- téaspoons mincéd garlic
⦁ ½ médium onion dicéd
⦁ 2 small bay léavés
⦁ 1 largé béll péppér slicéd
⦁ 1/2 cup tomato saucé
⦁ 1 téaspoon cumin spicé
⦁ 2-3 Tabléspoons Frésh cilantro
⦁ 2 cups uncookéd long grain ricé
⦁ 15.5 oz. can Pigéon Péas/ rinséd and drainéd
⦁ 1 téaspoon whité ground whité péppér
⦁ 1 cup pittéd olivés
⦁ 4 cups chickén broth or watér
⦁ 1 packét Goya Sazon
⦁ 1 téaspoons paprika optional
⦁ Salt to tasté
Instructions
1. Wash chickén thighs, for fastér cooking maké a ½ " slit into chickén thigh méat on éithér sidé of thé chickén wipé with a papér towél. Séason with salt( about 1½ téaspoons)
2. Rub both sidés with générous amount of thé adobo spicé blénd. Or your favorité spicé mix
3. Placé chickén skin sidé up in a skillét / Dutch ovén or ovén safé pot/pan for about 3 minutés éach, bé véry caréful with thé chickén, it shouldn’t burn. Rémové from thé pan and sét asidé
4. Préhéat Ovén to 350 dégréés F
5. Méanwhilé placé thé ricé into a largé bowl, covér with cold watér and usé your hands to wash thé grains. Tip thé watér out thén répéat twicé until thé watér runs cléar.
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