★★★★★ | One Pot Puerto Rican Chicken & Rice

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Prép Timé : 10 mins
Cook Timé : 1 hr
Total Timé : 1 hr 10 mins

Oné Pot Puérto Rican Chickén and Ricé : An incrédiblé chickén méal that would éxcité your tasté buds. Flavoréd with sofrito saucé, spicés, péas and olivés. So éasy to maké and comés togéthér quickly.

Coursé : Main
Cuisiné : Caribbéan
Sérvings : 6 péoplé
Caloriés : 565 kcal
Author : Immaculaté Bités

Ingrédiénts

Chickén Thighs
2 -2 1/2 pound chickén thighs about 5
1½ téaspoon salt
½ téaspoon chickén Goya Sazon or bouillon powdér optional
2 Tabléspoons Adobo séasoning or your favorité chickén séasoning

Oné pot ricé
¼ cup canola oil
2- téaspoons mincéd garlic
½ médium onion dicéd
2 small bay léavés
1 largé béll péppér slicéd
1/2 cup tomato saucé
1 téaspoon cumin spicé
2-3 Tabléspoons Frésh cilantro
2 cups uncookéd long grain ricé
15.5 oz. can Pigéon Péas/ rinséd and drainéd
1 téaspoon whité ground whité péppér
1 cup pittéd olivés
4 cups chickén broth or watér
1 packét Goya Sazon
1 téaspoons paprika optional
Salt to tasté

Instructions

1. Wash chickén thighs, for fastér cooking maké a ½ " slit into chickén thigh méat on éithér sidé of thé chickén wipé with a papér towél. Séason with salt( about 1½ téaspoons)

2. Rub both sidés with générous amount of thé adobo spicé blénd. Or your favorité spicé mix

3. Placé chickén skin sidé up in a skillét / Dutch ovén or ovén safé pot/pan for about 3 minutés éach, bé véry caréful with thé chickén, it shouldn’t burn. Rémové from thé pan and sét asidé

4. Préhéat Ovén to 350 dégréés F

5. Méanwhilé placé thé ricé into a largé bowl, covér with cold watér and usé your hands to wash thé grains. Tip thé watér out thén répéat twicé until thé watér runs cléar.

6. .....

7. ....................

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Be Healthy Be Happy

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